Moderne overhemden

Waar vroeger nog niet zoveel keus was, verzuip je nu in het aanbod! Overhemden worden steeds populairder. Uiteraard worden er nog steeds erg veel overhemden gedragen op de zakelijke markt. Veel bedrijven hebben een overhemd als dresscode beschreven staan. Niet gek, want een overhemd ziet er netjes uit en straalt zekerheid uit.niet alleen voor de zakelijke markt. Ook tijdens het uitgaan misstaat een mooi overhemd zeker niet!

Tekenen dat je een perfect overhemd aanhebt.

De tijd dat je weg komt met een slecht zittend overhemd is echt voorbij. Lange tijd was het overhemd iets wat je later nog wel even kocht. Het resultaat was een slecht zittend overhemd. Gemiste kans! En erg zonde. Een goed overhemd vinden heeft minstens net zoveel aandacht nodig als de rest van je outfit. Met een aantal eenvoudige tips zorg je ervoor altijd een perfect overhemd te vinden. Met optimale pasvorm én de juiste weving. Niets gaat boven een goed zittend overhemd waar jij je sterk in voelt.

Het type weving

Overhemden worden geproduceerd in meer dan tien verschillende wevingen. We kunnen een heel technisch verhaal houden over de verschillende wevingen die gebruikt worden. In de praktijk is het echter belangrijk om je fijn te voelen in een overhemd. Een tip is om verschillende overhemden te voelen. Voelt de stof voor jou fijn aan? Is het niet te dun? Niet te grof? Wevingen van hoge kwaliteit voelen zacht en fijn aan, en zullen letterlijk als tweede huid zitten op jouw lichaam. Natuurlijk bestaan verschillende wevingen van hoge kwaliteit. Dit is iets persoonlijks: de één is pas tevreden bij de allerduurste weving van Egyptisch katoen, terwijl de ander al tevreden is met ‘gewoon’ een goed shirt. Het gaat erom of het voor jou comfortabel aanvoelt. Een overhemd dat voor jou comfortabel zit zal je een boost in je uitstraling geven.

De keuze van de juiste kraag en manchet

Het type kraag en manchet zeggen meer over jouw stijlkeuze, dan de kwaliteit van het overhemd. Een belangrijk aandachtspunt voor de kwaliteit is de afwerking van de kraag en manchet. Deze moet fijn gestikt en vrij zijn van vouwen of kreuken. De keuze voor het type kraag is aan jou. Tegenwoordig is een weggesneden kraag (cut away) populair en de standaard geworden. Al zijn een klassieke, rechte boord of een button-down boord ook nooit uit de mode geweest. Voor het type manchet is de keuze voor manchetknopen van belang. Draag je graag manchetknopen? Kies dan altijd voor een dubbele manchet. Heb je liever knopen? Dat kan natuurlijk ook. Kijk vooral goed wat jij mooi vindt.

De pasvorm: een belangrijk element

De uitstraling van een overhemd wordt grotendeels bepaald door de pasvorm. Dit luistert nauwer dan veel mannen denken. Bij een goed zittend overhemd heb je in de regel 6-12 centimeter stof over bij de borst en buik. Bij minder ruimte gaat het shirt trekken en zal je snel op een propje lijken. En bij meer ruimte zwem je er juist weer in. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om comfortabel te bewegen, maar niet teveel ruimte. Zo zal het overhemd altijd mooi getailleerd zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *